четвер, 19 жовтня 2023 р.

19 жовтня в Україні відзначають День відповідальності людини

День відповідальності людини відзначають щороку 19 жовтня у день народження видатного українця, візіонера, співзнасновника Всесвітнього економічного форуму в Давосі, очільника Міжнародного інституту менеджменту в Женеві Богдана Гаврилишина.
     16 липня 2021 року Верховна Рада України ухвалила Постанову «Про встановлення Всеукраїнського Дня відповідальності людини».  Відповідальність – це не тягар, а суперсила! День відповідальності людини має на меті згуртувати суспільство та сприяти покращенню життя завдяки відповідальним діям кожного. У цьому питанні не існує дрібниць та малих кроків, немає «неважливо» та «байдуже». Відповідальність сприяє покращенню особистого життя, розвитку спільнот, міст, країн і всього світу. Декларація відповідальності людини – 15 пунктів про відповідальність на персональному, міжособистісному рівні, у стосунку до свого міста, країни та цілого світу. Ці пункти є дороговказами до більш демократичного, інклюзивного та ефектичного суспільства з погляду гуманістичних цінностей.                                                                     
          "День відповідальності людини – нагода для рефлексії та дій. Це час, коли ми запитуємо себе, які кроки можемо зробити, щоб змінити наше життя на краще. Цей день нагадує нам, що всі ми є частиною спільноти і кожна наша відповідальна дія є кроком до великих змін", – нагадують у Фонді родини Богдана Гаврилишина.



Немає коментарів:

Дописати коментар