четвер, 9 листопада 2023 р.

Вироби із солоного тіста

      Ліпка — один із творчих процесів для розвитку дитини, її дрібної моторики. Матеріалів для ліплення в даний час безліч. Нарівні з покупними пластичними масами дуже популярний такий доступний склад для ліплення, як солоне тісто. Вироби із солоного тіста не стримують політ творчої фантазії і представлені у великому різноманітті. Екологічно чиста борошняна суміш здавна символізує достаток, затишок, родинне вогнище, дозволяючи вільно експериментувати з собою. 
                           Технологія приготування солоного тіста
           Класична рецептура включає дрібну сіль (не йодовану) і борошно взяті по склянці, до яких додають поступово крижану воду і рослинне масло (2 ст. л). Вимішують склад, регулярно перевертаючи тісто. Крута консистенція повинна бути зручна для формування примірників, надмірна липкість або розсипчастість виключається. Приготовлена маса, досягнувши однорідності, має бути 2 години в холодильнику і зберігається так, загорнута в поліетилен тиждень. Вона краще збереже формат, ніж пластилін, відрізняючись нешкідливістю для здоров’я, це особливо важливо, якщо ви працюєте в тандемі з дітьми, які все звикли пробувати на смак. А далі працює ваша фантазія. А як сьогодні фантазували наші учні ми радо покажемо!






Немає коментарів:

Дописати коментар