пʼятниця, 1 грудня 2023 р.

З ПЕРШИМ ДНЕМ ЗИМИ!

 Перший день зими, 1 грудня, у багатьох із нас асоціюється із запахом мандаринів та підготовкою до Нового року. І хоча в країні все ще йде війна, трішки тепла і радості нікому не завадить.







субота, 25 листопада 2023 р.

Голодомор 1932-1933 років... ми пам'ятаємо...

 


Традиційно кожної четвертої суботи листопада в Україні вшановують жертв Голодомору 1932-33 років. Учні 3 класу напередодні виготовили свічки Пам'яті. Долучаймося до Всеукраїнської акції пам'яті "Запали свічку" о 16.00 год.



вівторок, 21 листопада 2023 р.

21 листопада - День Гідності та Свободи

          21 листопада - День Гідності та Свободи в Україні. Одне із знакових державних свят встановлене на честь двох революцій - Помаранчевої 2004 року та Революції Гідності 2013-го. У цьому році відзначаємо перший ювілей Революції Гідності - 10 років.
Гасло цьогорічного Дня Гідності та Свободи – «Заряджені гідністю та жагою свободи». Сьогодні цими священними для кожного українця словами розпочалася тематична лінійка у гімназії №1 м. Ківерці. Передані від класу до класу синьо-жовта стрічка й національний прапор стали символами єднання і впевненості в перемозі свободи, незалежності й європейського майбутнього України.






четвер, 16 листопада 2023 р.

16 листопада - Міжнародний день толерантності

 16 листопада 1995 р. держави-члени ЮНЕСКО прийняли Декларацію принципів терпимості. За пропозицією ООН, з 1996 р. щорічно у всьому світі цього дня відзначають Міжнародний день толерантності. Толерантність – це повага права іншого бути таким, яким він є. Для сучасної України властиво традиційне замовчування інформації про розмаїття людей, їхнє життя та досвід. Говорячи про «рівне ставлення до всіх», ми залишаємо невидимі соціальні групи поза межами дискурсу. 


















вівторок, 14 листопада 2023 р.

Ранкові зустрічі

       Практика ранкових зустрічей – одна з успішних; вона допомагає створити спільноту в класі, що зазвичай потребує часу, уваги й терпіння. Ранкова зустріч сприяє налагодженню взаємин між дітьми і дорослими, які формують відчуття колективу в кожного з його членів. Формування спільноти стає ефективнішим, коли вчитель виконує роль фасилітатора (фахівця, який допомагає забезпечити успішну групову комунікацію, але не намагається жорстко контролювати цей процес). У такому разі ранкова зустріч стає інтерактивною і невимушеною. Під час проведення практики ранкової зустрічі відбувається розвиток важливих навичок дітей, зокрема спілкування, академічних і соціальних умінь. Крім того, ця практика сприяє створенню у класі сприятливого настрою та позитивній поведінці.  Ранкова зустріч дає можливість навчити дітей взаємній повазі та позитивному ставленню один до одного, сприяти формуванню цілісного колективу. 













понеділок, 13 листопада 2023 р.

13 листопада - Всесвітній день доброти

 В добро вірять ті, хто його творить. В існуванні любові ніколи не засумніваються ті, хто дарують любов. Світло - це вибір. І якщо ти хочеш, щоб він висвітлював твій шлях, запали його спочатку всередині себе!
Всесвітній день доброти – міжнародний день, який відзначається щорічно 13 листопада. День доброти – чудова можливість знайти час на хороші вчинки для людей та тварин. Добро врятує світ та з’єднає народи, тому що воно закладене в людській природі, саме тому робити гарні вчинки може кожен. Творити добро зовсім не важко, але в результаті люди наповняться співчуттям та добротою один до одного.












четвер, 9 листопада 2023 р.

Вироби із солоного тіста

      Ліпка — один із творчих процесів для розвитку дитини, її дрібної моторики. Матеріалів для ліплення в даний час безліч. Нарівні з покупними пластичними масами дуже популярний такий доступний склад для ліплення, як солоне тісто. Вироби із солоного тіста не стримують політ творчої фантазії і представлені у великому різноманітті. Екологічно чиста борошняна суміш здавна символізує достаток, затишок, родинне вогнище, дозволяючи вільно експериментувати з собою. 
                           Технологія приготування солоного тіста
           Класична рецептура включає дрібну сіль (не йодовану) і борошно взяті по склянці, до яких додають поступово крижану воду і рослинне масло (2 ст. л). Вимішують склад, регулярно перевертаючи тісто. Крута консистенція повинна бути зручна для формування примірників, надмірна липкість або розсипчастість виключається. Приготовлена маса, досягнувши однорідності, має бути 2 години в холодильнику і зберігається так, загорнута в поліетилен тиждень. Вона краще збереже формат, ніж пластилін, відрізняючись нешкідливістю для здоров’я, це особливо важливо, якщо ви працюєте в тандемі з дітьми, які все звикли пробувати на смак. А далі працює ваша фантазія. А як сьогодні фантазували наші учні ми радо покажемо!